четвер, 21 червня 2007 08:13

Ющенко вимагає скасувати депутатську недоторканість

Ющенко вимагає скасувати депутатську недоторканість

Президент України Віктор Ющенко "офіційно" закликає політичні сили взяти зобов"язання скасувати необмежену депутатську недоторканність. Про це глав держави заявив учора, виступаючи з телевізійною заявою щодо скасування депутатської недоторканності, яку транслювали центральні телеканали.

"Шановні співвітчизники!

Cьогодні (20 червня - "ГПУ") я офіційно звернувся до політичних парламентських сил із закликом взяти зобов"язання скасувати необмежену депутатську недоторканність. Це – найважливіший засіб для оздоровлення Верховної Ради України. У парламенті творять закони, а не ховаються від них. Зі зловживаннями депутатським імунітетом безумовно треба покінчити. Суспільству набридло бачити відверту демонстрацію безкарності та зверхності над законом і над людьми. Скасування необмеженої депутатської недоторканності є ключем до подолання парламентської корупції. Це – крок до змін. Це – реальна дія для нормалізації політичного життя в країні.

Наша мета досяжна і практична. Її реалізація цілковито залежить від сумління політиків. Моя ініціатива походить від найширших очікувань українських виборців. Кожен повинен бути рівний перед законом. Це вимагають люди.

Я не залишив непоміченими заяви опонентів такої позиції. Закликаю відмовитись від політизації цього питання. Я був здивований, що Прем"єр-міністр Віктор Янукович вважає це популізмом. У минулі роки ми не раз чули заяви про необхідність обмежити депутатську недоторканність. Очікую, що вже скоро його політична сила повернеться до такого підходу. Розраховую, що мою ініціативу підтримають усі відповідальні політичні партії і кожен кандидат у народні депутати України.

Публічне зобов"язання скасувати необмежену депутатську недоторканність є моментом істини. Виборець зможе переконатися у щирості намірів політиків.

Час для дискусій минув. В Україні будуть справжні зміни. Від розмов переходимо до конкретних справ".



Зараз ви читаєте новину «Ющенко вимагає скасувати депутатську недоторканість». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі