пʼятниця, 25 квітня 2008 11:28

Ющенко вигнав Скопенка, бо він агітував за Януковича?

Ющенко вигнав Скопенка, бо він агітував за Януковича?
Екс-ректор Київського національного університету імені Тараса Шевченка Віктор Скопенко вважає політичним рішення Президента Віктора Ющенка про його звільнення й призначення виконуючим обов"язки ректора Володимира Литвина.

Про це він сказав в інтерв"ю газеті "2000".

"Політика (причина звільнення)...цей (мотив) - головний", - сказав він.

З його слів під час президентських виборів 2004 року, він як президент Союзу ректорів звернувся до всіх діячів освіти із закликом підтримати кандидата в Президенти Віктора Януковича.

Другою причиною звільнення Скопенко називає конфлікт із Київським інститутом міжнародних відносин (підрозділ університету ім. Шевченка) і його директором Леонідом Губернським у зв"язку з тим, що Скопенка наполягав на неможливості Губернського виконувати свої обов"язки через досягнення пенсійного віку.

"А друга причина - до чого могли причепитися - конфлікт із інститутом міжнародних відносин", - вважає Скопенко.

Він повідомив, що буде відстоювати свої права в Шевченківському районному суді Києва у зв"язку з тим, що вважає несправедливим своє звільнення.

Водночас, навіть у разі позитивного для нього рішення суду, він не має наміру повертатися на посаду ректора.

"Немає. Виграю суд, але вертатися не буду", - сказав він.

11 квітня Ющенко звільнив Скопенка й призначив виконуючим обов"язки ректора Володимира Литвина.

14 квітня Ющенко призупинив підпорядкування Кабінету Міністрів Київського національного університету імені Тараса Шевченка й призначення ректора цього університету урядом, пишуть Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко вигнав Скопенка, бо він агітував за Януковича?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі