пʼятниця, 28 грудня 2007 17:28

Ющенко відповів, як пропатчити KDE2 під FreeBSD (ВІДЕО)

Ющенко відповів, як пропатчити KDE2 під FreeBSD (ВІДЕО)

Президент України Віктор Ющенко 27 грудня в рамках прес-конференції відповів на питання "Як пропатчити KDE2 під FreeBSD", що виявився найпопулярнішим. За словами Ющенка, пропатчити KDE2 допоможуть програмісти секретаріату президента, причому в самих різних ОС.

Віктор Ющенко додав, що краще користуватися новим програмним забезпеченням і "не морочити собі голову". Дійсно, середовище робочого столу KDE2 застаріле. В даний час існує стабільна версія KDE 3.5.8, а в грудні вийшла тестова версія KDE4.

Питання про KDE2 зібрало 37627 голосів. Друге і третє місця по популярності займали питання від членів Інтернет-партії України. У п"ятірку найпопулярніших увійшло питання про посилку мера Києва Леоніда Черновецкого на Марс.

Про спосіб пропатчити KDE2 користувачі інтернету питають на прес-конференціях президентів різних країн вже другий рік підряд. У 2006 році аналогічне питання було поставлене Володимиру Путіну, а в 2007 році - президентові Казахстану Нурсултану Назарбаєву. Знамените питання стало популярним після появи на сайті bash.org.ru відповідного діалогу з чат-каналу #anime.

FREEBSD - вільна UNIX-подібна операційна система, нащадок AT&T Unix по лінії BSD, створеній в університеті Берклі. FREEBSD працює на РС-сумісних системах сімейства Intel x86 (IA-32) (включаючи Microsoft Xbox), а також на DEC Alpha, Sun ULTRASPARC, IA-64, AMD64, POWERPC і NEC PC-98. Готується підтримка архітектур ARM і MIPS.

FREEBSD розробляється як цілісна операційна система. Початковий код ядра, драйверів пристроїв і базових призначених для користувача програм (т.з. userland), таких як командні оболонки і т. п., міститься в одному дереві системи управління версіями (CVS). Це відрізняє FREEBSD від GNU/Linux - ще одній вільній реалізації UNIX-подібної системи - в якій ядро розробляється однією групою розробників, а набір призначених для користувача програм - іншими (наприклад, проект GNU), а численні групи збирають це все в єдине ціле і випускають у вигляді різних дистрибутивів GNU/Linux.

FREEBSD добре зарекомендувала себе як система для побудови інтернет- та інтранет-серверів. Вона надає достатньо надійні мережеві служби і ефективне управління пам"яттю. FREEBSD широко представлена в списку веб-серверів з найбільшим часом безперервної роботи (згідно з дослідженням компанії Netcraft).

Останнім часом KDE встановлюється як графічне середовище за умовчанням (а то й просто єдиною) в багатьох дистрибутивах, особливо так званих end-user oriented.


За матеріалами Lenta.ru, YouTube.com, LinuxRSP.ru
Зараз ви читаєте новину «Ющенко відповів, як пропатчити KDE2 під FreeBSD (ВІДЕО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі