середа, 26 березня 2008 08:14

Ющенко відповів Медведєву щодо НАТО

Ющенко відповів Медведєву щодо НАТО
Президент Віктор Ющенко заявляє, що вступ України в НАТО не нестиме ніяких ризиків для держав, з якими країна має відносини, а також для держав-сусідів.

Про це Ющенко сказав у вівторок на засіданні Національної ради з питань взаємодії органів державної влади і органів місцевого самоврядування.

"Я б хотів сказати як президент по відношенню до сусідів України: після вступу України в НАТО не з`явиться жодних нових ризиків для країн, з якими ми маємо відносини, для держав-сусідів", - підкреслив глава держави.

Ющенко зазначив, що сьогодні питання про вступ України до Північноатлантичного Альянсу взагалі не стоїть, а розглядається лише її приєднання до Плану дій щодо членства в НАТО.

"Вибір буде через роки (щодо вступу України до НАТО)", - сказав президент.

Водночас, за словами глави держави, сьогодні навколо питання про приєднання України до ПДЧ "піднявся весь світ". "Значить, це питання ведеться не дарма. Воно існує", - сказав Ющенко.

За його словами, мета євроатлантичної інтеграції України – не формування політики проти когось, а визначення інтересів країни, її ідентифікація.

Раніше у вівторок майбутній президент Росії Дмитрій Медвєдєв висловив вимогу до країн Заходу, щоб НАТО не обіцяло майбутнього членства Україні та Грузії, пише УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко відповів Медведєву щодо НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі