пʼятниця, 13 червня 2008 09:07

Ющенко відмовився зустрічатися з євродепутатами без будь-яких пояснень

Ющенко відмовився зустрічатися з євродепутатами без будь-яких пояснень
Лідери фракції Європейської народної партії і Європейських демократів дивуються в зв"язку зі скасуванням раніше запланованої зустрічі з президентом України Віктором Ющенком за 24 години до візиту в Україну без будь-яких пояснень.

Про це в четвер у Брюсселі заявив високопоставлений політик, що побажав залишитися неназваним, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За його словами, це - перший візит в Україну президії фракції Європарламенту в розширеному складі, що пройде в 12-13 червня. Делегацію очолює керівник парламентської фракції Жозеф Даул.

Планувалося, що в ході візиту політики найбільшої в Європарламенті фракції зустрінуться з усіма лідерами партій, що мають статус спостерігача в ЄНП.

Зокрема, із президентом Віктором Ющенком і В"ячеславом Кириленком ("НСНУ"), із прем"єр-міністром Юлією Тимошенко і віце-прем"єром Григорієм Немирею ("Батьківщина") і Борисом Тарасюком (НРУ).

Українські партії мають статус спостерігача, тому що Україна не є членом Європейського Союзу. Крім того, європейські політики мають намір зустрітися із секретарем Ради нацбезпеки й оборони Раїсою Богатирьовою.

"Коли президент фіксує офіційну зустріч з такою серйозною групою, то її просто так, причому без пояснень, не скасовують. Це викликає здивування і нерозуміння", - сказав європейський політик.

Водночас співрозмовник підкреслив, що не виникає ніяких проблем у співробітництві з партією "Батьківщина". "Юлія Тимошенко підходить до цього надзвичайно відповідально", - сказав він.

Представник ЄНП нагадав, що наступного четверга, 19 червня, напередодні саміту ЄС пройде традиційний саміт ЄНП, на який було запрошено й українську сторону.

Разом з тим, після попереднього підтвердження участі президента Ющенка, надійшла інформація про те, що його не буде, але приїде прем"єр-міністр Тимошенко.

За його словами, у членів ЄНП почали виникати питання до Ющенка, пов"язані з його відносинами з партією "НСНУ" і розвитком іншої партії - "Єдиний центр".

"Але ж до ЄНП приймали партію ("Наша Україна"), а не президента!", - здивувався співрозмовник.

Саміт ЄНП пройде в Брюсселі за участі президента Євркомісії Мануелем Жозе Баррозу, президентом Європарламенту.

До складу ЄНП входить 74 партії з 38 країн, 20 голів держав і урядів (13 країн ЄС і 7 не членів ЄС, у тому числі канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Франції Ніколя Саркозі), єврокомісари (включно з президентом Єврокомісії). Це - найбільша в Європарламенті група в кількості 288 членів.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко відмовився зустрічатися з євродепутатами без будь-яких пояснень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі