пʼятниця, 20 червня 2008 15:04

Ющенко відкрив новий завод у кума Порошенка

Сьогодні корпорація "Богдан" відкрила новий автомобільний завод в Черкасах. Про це повідомляє прес-служба компанії.

У церемонії відкриття взяли участь Президент України Віктор Ющенко, президент корпорації "Богдан" Олег Свинарчук, директор "Автомобільного заводу "Богдан" Ігор Ференц, директор з експорту компанії Hyundai Он Ши Чан, віце-президент компанії "АВТОВАЗ" (Росія) Владислав Матус, голова наглядової ради НБУ Петро Порошенко, голова Черкаської облдержадміністрації Олександр Черевко і черкаський міський голова Сергій Одарич.

Устаткування нового підприємства дозволяє виготовляти від 120 до 150 тис. автомобілів на рік. "Автомобільний завод "Богдан" в Черкасах випускатиме дві моделі легкових автомобілів Lada (2110, 2111) і три моделі автомобілів Hyundai (Tucson, Elantra і Accent). Загальна вартість проекту становить 300 млн дол.

Нагадаємо, корпорація "Богдан" у січні-березні 2008 р. збільшила консолідований чистий прибуток майже в 2,5 рази порівняно із січнем-березнем 2007 р. - до 39 млн 151 тис. грн. Чистий дохід від реалізації продукції і послуг у першому кварталі виріс майже в 2,4 рази, або на 3 млрд 55,87 млн грн, - до 5 млрд 258,77 млн грн.

До складу корпорації "Богдан" входять ще три підприємства, що займаються виробництвом транспортних засобів: ВАТ "Черкаський автобус", ВАТ "ЛУАЗ" і ТОВ "Богдан-Спецавтотехніка".

Корпорація "Богдан" входить до складу групи "Укрпромінвест", яку пов"язують з головою ради Нацбанку України Петром Порошенко (його батько - Олексій Порошенко - входить до складу ради директорів "Укрпромінвесту"), пише РБК-Україна.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко відкрив новий завод у кума Порошенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі