вівторок, 22 липня 2008 08:51

Ющенко відібрав у Луценка управління у сфері міграції

Президент зупинив рішення Кабінету міністрів, яким державне управління у сфері міграції було покладено на Міністерство внутрішніх справ.

Ющенко вважає, що постанову уряду видано всупереч положенням Конституції України.

Президент нагадує, що забезпечення державної безпеки і захист державного кордону України покладаються на відповідні військові формування та правоохоронні органи держави, організація і порядок діяльності яких визначаються законом (частина третя статті 17 Конституції України).

За приписом пункту 22 частини першої статті 85 Основного Закону держави до повноважень Верховної Ради належить затвердження загальної структури, чисельності, визначення функцій Служби безпеки України, Збройних Сил України, інших утворених відповідно до законів України військових формувань, а також Міністерства внутрішніх справ.

Пункт 10 частини першої статті 92 Конституції України передбачає, що виключно законами України визначаються засади регулювання міграційних процесів.

"Усупереч наведеним конституційним положенням Кабінет Міністрів України своєю постановою покладає на Міністерство внутрішніх справ України виконання функцій спеціально уповноваженого центрального органу виконавчої влади у справах міграції в межах, визначених законодавством про біженців, та з координації діяльності центральних органів виконавчої влади щодо забезпечення реалізації державної міграційної політики", - наголошує Ющенко.

Ющенко також оскаржив рішення уряду у Конституційному Суді, повідомляє Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко відібрав у Луценка управління у сфері міграції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі