понеділок, 05 травня 2008 14:00

Ющенко віддав на приватизацію Тимошенко хімічний завод на території ОПЗ

Президент України Віктор Ющенко наголошує, що уряд має право виставити на продаж лише хімічне підприємство із структури Одеського припортового заводу.

Сьогодні в інтерв"ю журналістам Ющенко зауважив, що він вже втомився повторювати, що відповідно до українського законодавства, заборонено приватизацію інфраструктури українських портів.

Ющенко нагадав, що ОПЗ складається "з кількох компонентів" – хімічного заводу, припортової інфраструктури, а також аміакопроводу з Тольятті до Одеси.

Президент назвав позитивним те, що на сьогоднішній день вже закінчилась дискусія щодо можливості приватизації аміакопроводу. "Це унікальний провід, який в цій ситуації має відноситись до компетенції державного управління", - сказав глава держави.

Щодо хімічного заводу, то Ющенко зазначив, що його приватизація відноситься до компетенції уряду. "Будь ласка, приватизуйте", - сказав він.

З приводу припортової інфраструктури Президент вчергове наголосив, що дискусія навколо цього питання можлива лише після внесення змін до законодавства, яке на сьогодні забороняє таку приватизацію. Президент вважає, що навіть якби законодавство і дозволяло таку приватизацію, то в сьогоднішніх умовах робити це було б не варто, оскільки зараз немає з боку держави чіткого, прозорого, налагодженого контролю роботи даного ринку.

Ющенко неодноразово виступав проти приватизації ОПЗ без виведення з його складу комплексу з перевалки аміаку.

Він вважає, що продаж комплексу в приватну власність і подальша втрата над ним монопольного державного контролю може призвести до неконтрольованого зростання цін на перевалочні послуги, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко віддав на приватизацію Тимошенко хімічний завод на території ОПЗ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі