понеділок, 12 березня 2007 20:30

Ющенко ветуватиме всі закони, які не підтримає БЮТ і "Наша Україна"

Ющенко ветуватиме всі закони, які не підтримає БЮТ і "Наша Україна"
Сьогодні після спільного засідання фракції "Наша Україна" та БЮТ, яке проходило у Секретаріаті президента за участю глави держави Віктора Ющенка, до журналістів вийшла прес-секретар президента Ірина Ваннікова та повідомила, що Президент України ветуватиме всі закони антикризової коаліції, які не підтримають БЮТ та "Наша Україна". Також на засіданні ухвалили заяву про спільні дії і вимоги до антикризової коаліції.

На засіданні Віктор Ющенко погодився з позицією лідерів фракцій щодо корумпованості силових структур.

- З великою ганьбою можна дивитися на те, як криміналітет вертається в Україну, при чому це роблять відкрито, пафосно, демонстративно і за собою ще цілу череду жуліків веде, - наголосив Ющенко.

До переліку спільних вимог "Нашої України" та БЮТ Юлія Тимошенко віднесла звільнення з посад міністра внутрішніх справ Василя Цушка та генерального прокурора Олександра Медведька, а також негайне призначення голови СБУ.

У спільну заяву з вимогами опозиції включать пункт про політичну реформу та всеукраїнський референдум про форму державного правління в Україні.

Також Тимошенко запропонувала пункт щодо захисту зовнішньополітичного курсу України, зокрема, ухвалення закону, який денонсує ту частину угоди про Єдиний економічний простір, яка стосується створення наддержавного органу в цій структурі.

Також лідер БЮТ вимагатиме від коаліції повернення провідної ролі Президента України у питаннях зовнішньої політики і необхідність негайного призначення міністра закордонних справ.

До переліку вимог Тимошенко віднесла ліквідацію законопроектів, які, за її словами, здійснюють наступ на єдину державну мову в Україні.

Також Юлія Тимошенко запропонувала внести вимогу щодо підпорядкування внутрішніх військ МВС Президенту.

До переліку внесуть вимогу розірвати контракт з "РосУкрЕнерго" і перехід на прямі контракти з Росією, Туркменістаном та іншими щодо поставок природного газу в Україну.

За словами Тимошенко, до переліку внесуть подолання тарифної кризи, підвищення пенсій і зарплат, а також термінове знищення корупційних схем в економіці, у тому числі негайне припинення рейдерства.

Також опозиція вимагатиме зняття ряду законопроектів, які, на її думку, руйнують основи державної влади в Україні, у тому числі законопроект про Президента і законопроект про внесення змін до Конституції щодо місцевого самоврядування (N3207-1).

Лідер БЮТ серед вимог назвала зняття перешкод щодо проведення місцевих референдумів; запровадження відповідальності суддів за корумповані рішення; подолання катастрофічної ситуації в сільському господарстві тощо.

Також опозиція ухвалила спільну заяву, у якій звертається до Президента України з проханням не підписувати відверто лобістські закони.

О 18.40 спільне засідання фракцій БЮТ і "Наша Україна" завершилось, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко ветуватиме всі закони, які не підтримає БЮТ і "Наша Україна"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі