четвер, 12 квітня 2007 17:54

Ющенко веде телефонні переговори з Путіним

Президент України Віктор Ющенко зізнався, що за п"ять останніх днів кілька разів говорив по телефону з президентом Росії Володимиром Путіном. Про це Ющенко заявив на щоквартальній прес-конференції в Українському домі в Києві.

"З Володимиром Володимировичем я чотири дні тому говорив по телефону, у тому числі і про мій майбутній візит до Росії, - відзначив Ющенко. - Ми з розумінням поставилися до того, що мій візит до Москви був відкладений у зв"язку з подіями, які відбулися другого квітня", - він мав на увазі підписання указу про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України п"ятого скликання.

В той же час президент України заявив: "Ми в хорошому діалозі і вже кілька разів за останні п"ять-шість днів говорили по телефону. Я підтримую активний формат такого спілкування".

В той же час він відзначив, що веде постійні переговори і з керівниками європейських і інших країн. "Це дуже важливо, оскільки вони повинні з перших вуст знати, що відбувається в Україні", - упевнений Ющенко.

При цьому голова держави не бачить необхідності на даному етапі привертати посередників для вирішення конфлікту в Україні. "Я не виключаю можливості залучення третьої сторони, але сьогодні українська нація повинна сама сформувати свою частину діалогу, хоча влада відкрита для переговорного процесу", - підкреслив Ющенко, передає ІА "Росбалт-Україна".

Зараз ви читаєте новину «Ющенко веде телефонні переговори з Путіним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі