середа, 24 вересня 2008 09:23

Ющенко в США розповів про змову проти нього і наскаржився на БЮТ

Президент Віктор Ющенко заявляє, що головною метою політичної кризи в Україні було проведення одночасних дострокових президентських і парламентських виборів у грудні поточного року.

Про це глава держави сказав, виступаючи перед представниками Національного географічного товариства США та Ради зовнішніх зносин у Нью-Йорку.

Ющенко наголосив, що події другого вересня у парламенті мали на меті одне: як на "відлунні грузинського конфлікту, дестабілізувати ситуацію в Україні" і провести одночасні президентські, парламентські вибори та вибори до місцевих рад.

При цьому Ющенко зауважив, що автори цієї ідеї хотіли після виборчих перегонів запропонувати державі іншу стратегію зовнішнього і внутрішнього курсу України.

Президент зауважив, що демократична коаліція розпалась не тому, що з неї вийшла фракція НУ-НС – "це наслідок спричинений діями БЮТ".

Водночас, Ющенко не бачить трагедії в тому, що політичні сили, які разом були на майдані, сьогодні розійшлися: "це було природно, коли ми всі об"єднались навколо демократичних цінностей – досить різні сили: і демократи, і соціалісти, і капіталісти, і популісти".

Президент наголосив, що головним результатом цього стали демократичні перетворення в країні, які дозволять й зараз вирішити політичну кризу.

"Ми не будемо тягти танки, гармати до парламенту, переконаний, що через діалог ми знайдемо демократичну відповідь", - сказав Ющенко.

За його словами, є два варіанти виходу з ситуації - або протягом визначеного Конституцією терміну буде сформована коаліція, або через 60 днів після закінчення цього терміну відбудуться дострокові вибори до парламенту.

УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко в США розповів про змову проти нього і наскаржився на БЮТ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі