вівторок, 27 травня 2008 08:19

Ющенко в Канаді розповів про досягнення помаранчевої революції і запросив інвесторів

Президент України Віктор Ющенко виступає за створення Зони вільної торгівлі між Україною і Канадою.

Про це він сказав, виступаючи у понеділок на спільному засіданні Палати громад та Сенату Парламенту Канади, повідомляє УНІАН.

Він закликав канадських депутатів до співпраці в усіх сферах. "Ми цінуємо нашу дружбу і віримо в неї", - сказав він.

Ющенко підкреслив, що для нього є великою честю виступити в канадському парламенті. За його словами, для нього і всіх українців канадська земля є святою. Президент висловив вдячність за те, що ця земля стала домівкою для понад мільйона українців.

Він в чергове наголосив, що сьогоднішні відносини двох країн "носять риси партнерства".

Також Ющенко поінформував про вражаючі зміни, які стались з Україною після оголошення незалежності. І переломним моментом, за його словами, стала "помаранчева революція". "Сьогодні країна є демократичною країною", - наголосив президент.

Говорячи про розвиток української економіки і її потенціал, Ющенко запросив канадських інвесторів приходити в Україну, в тому числі брати участь в проектах, пов"язаних з підготовкою до Євро-2012.

Особливу увагу глава української держави приділив інтеграції України у світовий політичний та економічний простір. Він підкреслив, що Україна твердо обрала курс на євроатлантичну інтеграцію.

"Вступ України до ЄС – наша мета, основа нашої стратегії. До цього ми намагаємось підійти через політичну асоціацію і економічну інтеграцію", - заявив Ющенко.

Він нагадав, що сьогодні йдуть відповідні переговори з ЄС щодо створення зони вільної торгівлі. При цьому він висловився за створення ЗВТ з усіма країнами-партнерами України, в тому числі й з Канадою.

Також президент висловив сподівання, що вже у грудні Україна приєднається до Плану дій щодо членства в НАТО.

При цьому він подякував прем"єр-міністру Канади Стівену Гарперу за підтримку України на Бухарестському саміті. "Це є підтвердженням, що наше партнерство є справжнім", - сказав він.

Крім того, Ющенко подякував канадському сенату за ухвалення рішення про заклик до свого уряду визнати Голодомор 1932-1933 років актом геноциду українського народу. "Вірю і переконаний, що цей заклик завтра підтримає Палата громад на своєму засіданні", - сказав він, пише Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко в Канаді розповів про досягнення помаранчевої революції і запросив інвесторів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі