четвер, 19 червня 2008 15:41

Ющенко у Вінниці поговорив із супротивниками НАТО

Ющенко у Вінниці поговорив із супротивниками  НАТО
Президент України Віктор Ющенко вважає, що достатньо року, щоб переконати українців в необхідності євроатлантичної інтеграції.

Про це Віктор Ющенко сказав в ході бесіди з супротивниками НАТО, які пікетували меморіал визволення у Вінниці.

"Я вам даю слово, що пів року, рік ми поговоримо і прийдемо до того ж самому (до чого прийшли країни Європи - системи колективної безпеки)", - сказав він.

Ющенко переконаний, що "через діалог, через розмову ми прийдемо до того, що для збереження вічної України їй необхідно бути членом системи колективної безпеки".

Президент України знов відзначив, що для того, щоб зберегти суверенітет держави, необхідні гарантії, в даному випадку - у вигляді системи колективної безпеки. "Це обов"язок нашого покоління зробити, щоб Україна залишалася суверенною, незалежною", - сказав він.

Ющенко відзначив, що в даний час у України немає гарантій суверенітету. "У якій країні ми живемо? Беремо східний кордон: чому немає демаркації східної межі. У нас немає майже держави! У мене питання як у громадянина, як у Президента. Я на ці питання повинен давати відповіді, тому що я керую державою, у якої немає узаконеного кордону".

Ющенко також відзначив, що до цих пір не делімітовані морські кордони: "Чому на карті не існує де, чиє море?" - запитав він.

Під час церемонії перепоховання останків воїнів Великої Вітчизняної війни у меморіалі визвольнення у Вінниці на протилежній сторони вулиці проходив невеликий пікет прихильників Прогресивної соціалістичної партії України - близько 10 людей.

Коли Президент вийшов з території меморіалу, вони почали скандувати "НАТО - ні". Віктор Ющенко перейшов дорогу і вирішив з ними поговорити. Побачивши Президента, місцеві жителі, які вийшли на автобусній зупинці, а також випадкові перехожі, підійшли до Президента.

Ющенко більше 20 хвилин з ними спілкувався, повідомляють  Подробности.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко у Вінниці поговорив із супротивниками НАТО ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі