середа, 26 березня 2008 10:18

Ющенко у Криму: "Потрібно знати не тільки казки Пушкіна, але й творчість Шевченка"

Президент України Віктор Ющенко переконаний, що українці повинні знати як російську, так і українську мови, а також, бажано, ще декілька іноземних мов.

Про це він заявив на прес-конференції у Лівадії (Ялта), відповідаючи на запитання однієї з кримських журналісток, чи знають його діти казки Пушкіна.

За словами Президента, йому соромно, що в країні досі ставлять питання, якою мовою ви розмовляєте, і питання знати чи не знати "рідну материнську мову" є великим подвигом для деяких регіонів країни.

"Це соромно. Ми живемо в державі, ім"я якої Україна, в якій є державна мова", - сказав глава держави.

"Якщо ми говоримо, що ми сучасні європейці, сучасні громадяни, то, я думаю, сучасний громадянин повинен знати українську мову, російську мову, англійську мову або ще дві-три мови", - підкреслив Ющенко.

Президент наголосив, що не повинно бути дискусії навколо того, чи повинні громадяни України знати російську мову і чи повинні громадяни України знати українську мову. "Чи можна прожити в Україні, не знаючи української мови, чи можна прожити в Україні, не знаючи російської мови? Я думаю, ні", - сказав глава держави.

Він також зазначив, що бажано знати не тільки казки Олександра Пушкіна, але й творчість Тараса Шевченка і багатьох інших. За словами Ющенка, якщо ми прагнемо в Європу, якщо ми хочемо бути конкурентоспроможними порівняно з європейцями, то українці повинні вдосконалювати свої мовні і освітні можливості.

За матеріалами: УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко у Криму: "Потрібно знати не тільки казки Пушкіна, але й творчість Шевченка"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі