пʼятниця, 04 квітня 2008 11:40

Ющенко у Бухаресті зустрівся з кумом, а Богатирьова постійно сміялася (ФОТО)
8

Ніколя Саркозі та Віктор Ющенко
Ющенко і Саакашвілі у Бухаресті
Віктор Ющенко та Ангела Меркель

Президент Віктор Ющенко заявляє, що Україну "виключно влаштовує" резолюція саміту НАТО від 3 квітня щодо перспектив членства нашої країни в Альянсі.

Про це він сказав сьогодні на спільній з генеральним секретарем НАТО Яапом де Хооп Схеффером прес-конференції в Бухаресті.
"Ми поділяємо дух і букву цього рішення", - підкреслив  Ющенко. За його словами, Україна отримала чіткий сигнал щодо перспектив членства в НАТО при тому, що жодна країна Альянсу не виступила проти цього.

 "Не було жодної країни, яка б не віднеслася позитивно до української заявки щодо ПДЧ", - сказав Ющенко.


3 квітня на саміті у Бухаресті члени НАТО перенесли остаточне ухвалення рішення щодо приєднання України і Грузії до Плану дій щодо членства на грудень 2008 року.

Разом з тим у резолюції саміту НАТО йдеться, що Альянс вітає Україну і Грузію в їх прагненні інтегруватися до євроатлантичної співдружності. "Сьогодні ми прийшли до рішення, що ці країни стануть членами НАТО. Обидві нації зробили значний внесок для діяльності Альянсу... На сьогодні ми дали чітко знати, що ми підтримуємо ці країни в поданні заявки для участі в ПДЧ", - підкреслюється в резолюції.

Фото: Прес-служби президента
Зараз ви читаєте новину «Ющенко у Бухаресті зустрівся з кумом, а Богатирьова постійно сміялася (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі