четвер, 21 червня 2007 09:27

Ющенко у Брюсселі похвалиться про дострокові вибори і запросить спостерігачів

Президент Віктор Ющенко під час візиту в Брюссель (Бельгія) 21 червня має намір просити підтримки Європейського Союзу в питанні вступу України до Світової організації торгівлі.

Про це сказано в повідомленні прес-служби Президента з посиланням на заяву заступника глави Секретаріату Президента Олександра Чалого.

"Наше завдання під час перебування в Брюсселі - просити підтримки Євросоюзу дати сигнали з боку представників ЄС робочій групі щодо вступу України до СОТ", - сказав Чалий 20 червня журналістам у Секретаріаті.

З його слів, також під час саміту в Брюсселі Ющенко має намір пояснити ситуацію щодо проведення в Україні позачергових виборів Верховної Ради й, зокрема, запросити на них спостерігачів від європейських установ.

Чалий підкреслив, що візит до Брюсселю дуже важливий для України, оскільки Президент має намір дати європейському співтовариству зрозуміти, що в Україні створено всі умови для проведення виборів 30 вересня й існує певний політичний консенсус.

Крім того, у Бельгії Ющенко торкнеться питань щодо підписання посиленої угоди між Україною і ЄС, спрощення візового режиму, реадмісії, визнання Голодомору.

21 червня Ющенко відбув з одноденним робочим візитом у Бельгію для зустрічі з керівництвом Європейського Союзу.

Президент вважає за можливе вступ України до СОТ до листопада 2007, пишуть Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко у Брюсселі похвалиться про дострокові вибори і запросить спостерігачів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі