пʼятниця, 27 лютого 2009 14:29

Ющенко, Тимошенко и Литвин зметикували на трьох

Ющенко, Тимошенко и Литвин зметикували на трьох
Президент України Віктор Ющенко, прем"єр-міністр Юлія Тимошенко та голова Верховної Ради Володимир Литвин домовились про спільні дії з подолання кризи.

Про це повідомив журналістам глава держави, підсумовуючи зустріч з Тимошенко, Литвином, головою Національного банку України Володимиром Стельмахом та представником опозиції Миколою Азаровим, а також секретарем Ради національної безпеки та оборони Раїсою Богатирьовою.

Ющенко висловив вдячність кожному з присутніх за те, що між ними відбувся діалог. Він висловив переконання, що це дозволить ефективніше боротись з економічною кризою.

Президент повідомив, що сторони домовились здійснити три спільні кроки.

По-перше: підготувати спільну декларацію, яка висвітлює економічний стан України, де наголошується на готовності сторін спільно долати наслідки економічної кризи.

Ющенко зауважив, що декларація буде містити заклики до більшості та опозиції спільно формувати ефективну політику з подолання кризи. Він зауважив, що цей документ має підписати Президент, уряд та НБУ, не виключивши, що перелік підписантів буде розширено.

Другий крок, про який домовились учасники наради, - створення робочої групи, яка сформує спільну позицію всіх гілок влади щодо відновлення співпраці України з Міжнародним валютним фондом.

Третьою домовленістю також є створення робочої групи, до якої увійдуть представники всіх присутніх на нараді інститутів влади. Ця група має виробити спільний антикризовий план.

"Яким він буде по глибині - це покаже готовність сторін брати на себе політичну відповідальність, приймати рішення, які не є простими", - сказав Ющенко.

Як повідомлялося раніше, на п"ятницю заплановано проведення засідання РНБО, а також нарада президента з вищим керівництвом держави.

За даними прес-служби Президента, до порядку денного засідання РНБО "внесені питання, затверджені планом розгляду питань на засіданнях РНБО"

Як відомо, на попередньому засіданні РНБО відбулася публічна сварка між президентом Віктором Ющенком і прем"єром Юлією Тимошенко.

За матеріалами: УНІАН, Gazeta.ua.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко, Тимошенко и Литвин зметикували на трьох». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі