пʼятниця, 20 квітня 2007 10:44

Ющенко таємно зустрівся з лідерами опозиції і домовився про блокування

Між партією "Наша Україна" і блоками "Рух – Українська правиця" і "Народна самооборона Юрія Луценка" досягнута домовленість про створення єдиного виборчого блоку і списку.

Таке рішення "Нашою Україною" було ухвалено в обмін на згоду низки депутатів, які входять у "Правицю" і "Самооборону", написати заяви про вихід із фракції "Наша Україна", пише Комерсант-Україна з посиланням на джерела.

Учасникам нового блоку, які не були представлені в Раді V скликання,– "Самообороні" і УНП – дістануться місця в списку, що раніше належали представникам ПППУ.

Нібито така угода досягнута в ніч із середи на четвер у секретаріаті президента, де відбулася зустріч Віктора Ющенка з лідерами опозиції.

На ній були присутні лідер "Нашої України" В"ячеслав Кириленко, лідер "Народної самооборони" Юрій Луценко, глава Християнсько-демократичної партії (ХДС) Володимир Стретович, лідер Народного руху України (НРУ) Борис Тарасюк, глава Української республіканської партії "Собор" Анатолій Матвієнко, лідер Української народної партії (УНП) Юрій Костенко, а також лідер БЮТ Юлія Тимошенко і глава СП Віктор Балога.

У ході переговорів обговорювалися питання підготовки акції об"єднаної опозиції на Європейській площі Києва, що відбудеться у п"ятницю.

Однак головною темою стало досягнення попередньої домовленості про створення на основі НУ єдиного блоку, до складу якого ввійдуть "Народна самооборона Юрія Луценка" і "Рух – Українська правиця".

Як повідомив один з учасників зустрічі, було ухвалене рішення, що всі депутати Верховної ради V скликання з фракції НУ збережуть свої місця в умовно-прохідній частині списку.

Місця, що належали на попередніх парламентських виборах Партії промисловців і підприємців України (ПППУ), будуть розподілені між представниками "Народної самооборони" і УНП, що входить до складу виборчого блоку "Рух – Українська правиця".

На попередніх парламентських виборах квота ПППУ складала 12%. За словами джерела Комерсанта, саме досягнення домовленості про створення мегаблоку стало компромісом для написання депутатами, що входять в опозиційні фракції, заяв про складення депутатських повноважень.

У той же час представник НУ, один із членів центрального виконкому партії, сказав, що остаточне рішення про формат участі в позачергових парламентських виборах буде ухвалено з"їздом, пише Українська правда.



Зараз ви читаєте новину «Ющенко таємно зустрівся з лідерами опозиції і домовився про блокування ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі