Ексклюзиви
середа, 06 серпня 2008 16:37

Ющенко створив комісію з вивчення стану лісів

Президент Віктор Ющенко створив комісію з вивчення стану використання, збереження та організації охорони і захисту лісів у постраждалих від стихійного лиха західних областях України.

Про це сказано у відповідному розпорядженні Ющенка, повідомляє прес-служба президента.

Так, Ющенко визнав за необхідне вивчити стан ведення лісового господарства у Вінницькій, Івано-Франківській, Закарпатській, Львівській, Тернопільській і Чернівецькій областях, які постраждали від стихійного лиха.

Президент призначив головою комісії заступника генпрокурора Тетяну Корнякову та сформував персональний склад комісії.

Цей орган до 1 жовтня 2008 року має вивчити стан додержання лісового законодавства, організації використання лісових ресурсів, земель лісового фонду, лісовпорядкування і розвитку лісового господарства у згаданих областях.

Він також має проаналізувати здійснювані там заходи з охорони і захисту лісів, в тому числі від незаконних рубок, пошкодження, ослаблення та іншого шкідливого впливу.

Крім того, комісія має вивчити стан додержання законодавства при прийнятті рішень щодо надання (вилучення) земель лісового фонду, зміни цільового призначення земельних лісових ділянок у цих областях.

За результатами проведеної роботи комісія має внести пропозиції щодо впорядкування лісокористування, відтворення лісів у Вінницькій, Івано-Франківській, Закарпатській, Львівській, Тернопільській і Чернівецькій областях, попередження порушень лісового законодавства, а також щодо притягнення відповідних осіб за фактами виявлених порушень до відповідальності.

Як відомо, Кабмін своєю постановою у середу доручив відповідним органам перевірити лісництва Західної України на предмет виявлення незаконних вирубів лісів та притягнути до відповідальності порушників.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко створив комісію з вивчення стану лісів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути