вівторок, 30 вересня 2008 17:05

Ющенко сподівається, що Швеція наблизить Україну до ЄС

Україна розраховує через 6-8 місяців під час шведського головування у Євросоюзі підписати угоду про асоціацію з ЄС.

Про це Президент України Віктор Ющенко повідомив на спільному брифінгу з королем Швеції Карлом XVI Густавом, який перебуває в Україні з державним візитом.

За його словами, сьогодні він і король Швеції провели надзвичайно плідні переговори у дружній атмосфері, обговоривши, серед іншого, питання європейського вибору України.

Президент підкреслив важливу роль Швеції в інтеграції України в європейські структури. Він нагадав, що раніше міністри закордонних справ Швеції і Польщі виступили з так званою "ініціативою Східного партнерства".

"Ми сподіваємося, що найближчі місяці, особливо перші місяці 2009 року, будуть направлені на те, щоб наповнити змістом цю європейську ініціативу", – сказав Ющенко.

Президент України також висловив побажання, щоб угода про асоціацію з ЄС, "яка сьогодні майже наполовину відпрацьована, у найближчі 6-8 місяців була доведена до свого завершення, і ми могли під час шведського головування таку угоду підписати", повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко сподівається, що Швеція наблизить Україну до ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі