середа, 08 жовтня 2008 11:58

Ющенко сказав Литвину, за якої умови не розжене Раду

Ющенко сказав Литвину, за якої умови не розжене Раду
Президент України Віктор Ющенко дав депутатам ВР один день для внесення змін у законодавство, пов"язане з виборчим процесом. Умовою запобігання розпуску Ради він назвав наявність 227 підписів депутатів про створення коаліції.

Про це повідомив лідер парламентської фракції Блоку Литвина Володимир Литвин, коментуючи результати сьогоднішніх консультацій у Президента.

Він зазначив, що сьогодні ні в кого немає сумнівів, що позачергові вибори до Верховної  Ради будуть оголошені.

Литвин повідомив, що під час консультацій у Президента, він запитав у Глави держави,  чи видаватиме він указ про розпуск парламенту, якщо, наприклад, сьогодні з"явиться коаліція.

Верховна Рада повинна сьогодні напружитися

"Відповідь була такою: я дав 30 днів і плюс 6 днів почекав, результату немає, але якщо буде 227 підписів, не рішення фракцій, а саме підписів, я із цим рішенням погоджуся", - сказав Володимир Литвин, цитуючи слова Віктора Ющенка.

При цьому лідер блоку зазначив, що всі прекрасно розуміють, що це зробити практично неможливо, оскільки, окрім підписів, потрібно ще й рішення фракцій.

Говорячи про те, коли буде підписано указ, Литвин зазначив: "Президент сказав, що у вас ще є день".

Він вважає, що Ющенко відвів цей день для того, щоб були прийняті як мінімум кілька законів, "щоб було менше підстав для оскарження результатів виборів у судах".

"Наскільки я зрозумів, Верховна Рада повинна сьогодні напружитися, прийняти зміни в деякі закони, які дозволили б уникнути судових позовів щодо правової несвоєчасності виборів і в той же час передбачити фінансування виборів", - сказав Володимир Литвин.

На думку нардепа, у випадку, якщо Верховна Рада не підтримає дані законопроекти, вони будуть уведені в дію указом Президента. Володимир Литвин також висловив упевненість у тому, що позачергові  парламентські вибори все-таки  відбудуться. "Висновок один - вибори будуть", - сказав він, пише Кореспондент.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко сказав Литвину, за якої умови не розжене Раду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі