пʼятниця, 11 травня 2007 08:14

Ющенко сказав, коли погодиться на президентські вибори

Президент Віктор Ющенко заявляє, що за нинішніх умов не погодиться на дострокові вибори президента одночасно з парламентськими.

Про це Ющенко сказав під час зустрічі з робочою групою, відповідаючи на запитання керівника Компартії Петра Симоненка.

"Ви мені пропонуєте сценарій: якщо у когось болять зуби чи карієс, і найкращий спосіб позбутися болю – давайте голову ампутуємо", - обурився Ющенко.

"Якщо президент порушить чотири статті, які передбачені в Конституції та потрібно робити президентські вибори – будь-ласка! Але якщо цього немає – то давайте керуватися Конституцією", - додав Ющенко.

"Шановні колеги, ви в дурному сні не можете уявити, що президент має право розпустити парламент, керуючись Конституцією! Вам це неприйнятно! Ви це з 1996 року признати не можете! А я хочу підтвердити – Конституція України є. Це є імперативна норма президента, він це право сьогодні використовує", - зазначив Ющенко.

Звертаючись до керівників фракцій парламенту, президент сказав: "Ваш обов"язок – відповідно до закону і Конституції виконати рішення, які випливають з цього указу. І я б не хотів, щоб ці рішення за цим круглим столом обговорювалося. Це не предмет сьогоднішньої нашої розмови".

Коли Симоненко нагадав Ющенку одночасні вибори президента і Верховної Ради, президент його перервав: "Петро Миколайович, я розумію. Демагогії не треба! Ви, Петро Миколайович, мало коли дбали про стабільність у цій країні", пише Укранська правда.



Зараз ви читаєте новину «Ющенко сказав, коли погодиться на президентські вибори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі