Ексклюзиви
вівторок, 03 лютого 2009 14:48

Ющенко скасував підвищені комунальні тарифи Черновецького

Ющенко скасував підвищені комунальні тарифи Черновецького
Президент Віктор Ющенко скасував рішення голови Київміськдержадміністрації Леоніда Черновецького про підвищення тарифів на комунальні послуги на 50% з 1 лютого. Відповідний указ розміщено на сайті президента.

На думку Ющенка, своїми розпорядженнями від 25 грудня 2008 року Черновецький "черговий раз порушив порядок формування тарифів на виробництво, транспортування, постачання теплової енергії та послуги з централізованого опалення і постачання гарячої води", затверджений Кабміном.

Крім того, за словами президента, при виданні зазначених розпоряджень порушено низку вимог закону "Про житлово-комунальні послуги", зокрема, щодо затвердження цін/тарифів на житлово-комунальні послуги в розмірі економічно обґрунтованих витрат на їх виробництво, надання споживачам інформації про структуру цін/тарифів.

"Так, розпорядженнями від 25 грудня 2008 року тарифи на житлово-комунальні послуги для окремих споживачів збільшено у 3,5– 9 разів. Однак, за інформацією НКРЕ та Міністерства з питань ЖКГ, чинні у Києві тарифи на теплопостачання, водопостачання та водовідведення для населення на 52– 67 відсотків відшкодовують собівартість відповідних послуг, а для комерційних споживачів – на 77 – 214 відсотків", - сказано у документі.

Ющенко також наголошує, що підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги здійснено названими розпорядженнями без попереднього оприлюднення інформації з обґрунтуванням необхідності внесення змін до тарифів на ЖКП, надання споживачам інформації про структуру цін/тарифів.

На думку президента, розпорядження Черновецького може призвести до погіршення умов діяльності окремих суб"єктів господарювання.

"Під час загострення ситуації у фінансово-економічній сфері багатократне збільшення витрат суб"єктів господарювання внаслідок необґрунтованого збільшення тарифів на житлово-комунальні послуги може призвести до підвищення вартості товарів та послуг, що реалізуються суб"єктами господарювання, часткового безробіття, звільнення їх працівників, аж до банкрутства окремих суб"єктів господарювання", - заявляє Ющенко.

У зв"язку з цим Ющенко постановив скасувати розпорядження Черновецького 25 грудня 2008 року "Про погодження тарифів на комунальні послуги з централізованого постачання холодної води і водовідведення холодної та гарячої води для бюджетних установ та інших споживачів" та "Про затвердження тарифів на теплову енергію, встановлення та погодження тарифів на комунальні послуги з централізованого опалення і постачання гарячої води для бюджетних установ та інших споживачів".

Указ набирає чинності з дня його опублікування.

Нагадаємо, що з 1 лютого у Києві розпочато поетапне підвищення тарифів для населення за житлово-комунальні послуги та послуги за утримання будинків.

Відповідні розпорядження Київської адміністрації оприлюднені на сайті муніципальної газети "Хрещатик". Ними столична влада підняла тарифи на компослуги у 1,5 - 3 рази.

За матеріалами: Сайт Президента, Українська правда.
Зараз ви читаєте новину «Ющенко скасував підвищені комунальні тарифи Черновецького». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути