пʼятниця, 07 листопада 2008 07:58

Ющенко шукає заміну Наливайченку. "Регіонал" не підійшов

Секретаріат президента готує відставку в.о. голови СБУ Валентина Наливайченка.

Про це заявив один зі співробітників СБУ, пише газета "24".

"У нас на Володимирській це активно обговорюють уже кілька днів. Начебто його планують перевести на посаду в РНБО або в секретаріат президента", – зазначив співрозмовник.

За словами джерела, замість Наливайченка на посаду голови СБУ хочуть призначити більш нейтральну фігуру.

"Я не знаю, з ким і про що секретаріат домовляється, але начебто звучало прізвище одного з депутатів від Партії регіонів, проте від цієї кандидатури відмовилися", - сказав він.

"Наливайченка зовсім не приймає Верховна Рада, він уже два роки, як в. о. Тому, судячи з розмов, політики домовляються про те, щоб на чолі СБУ став хтось інший", – відзначив співрозмовник.

У той же час прес-секретар СБУ Марина Остапенко спростувала інформацію про можливу відставку свого шефа. "Це лише чутки", – сказала вона.

В свою чергу депутат від НУНС Геннадій Москаль, відносно якого Наливайченко передав матеріали до Генпрокуратури, не виключив існування домовленостей між президентом і "регіоналами" щодо нового кандидата на посаду голови СБУ.

"Якщо лідери Партії регіонів постійно сидять на диванах у секретаріаті президента, – що вони там роблять? Їх запрошують не чаї ганяти", - заявив Москаль.

За його словами, на зміну Наливайченку може прийти колишній шеф СБУ Володимир Радченко.

"Наскільки я знаю, особовий склад СБУ хотів би повернути назад Турчинова. Але він туди вже не піде, і президент його не призначить, це очевидно. А більше нікого з тих, хто там працював, бачити не хочуть" - зазначив депутат.

У той же час, за словами генерал-лейтенанта СБУ Олександра Скипальського, навіть якщо секретаріат президента й обговорює з політичними супротивниками відставку Наливайченка, говорити про щось зі стовідсотковою впевненістю навряд чи можливо.

"Я не виключаю, що домовленості щодо відставки Наливайченка можуть бути. Але все-таки, мені здається, що в президента немає причин змінювати його. Адже Наливайченко виконує усі вказівки", – зазначив він.

Українська правда.
Зараз ви читаєте новину «Ющенко шукає заміну Наливайченку. "Регіонал" не підійшов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі