Ексклюзиви
субота, 24 грудня 2016 12:31

Ющенко розповів, як "Межигір'я" опинилося в руках Януковича

Ющенко розповів, як "Межигір'я" опинилося в руках Януковича

Третій президент України Віктор Ющенко не вбачає своєї провини у передачі резиденції "Межигір'я" із державної власності в приватну.

"Я тут ні при чому", - сказав Ющенко в інтерв'ю "Новому времени".

Екс-президент розповів, що будучи прем'єром, вважав за потрібне передати всі резиденції з балансу уряду на баланс Державного управління справами (ДУС), яке підпорядковується президентові України. А вже парламент під керівництвом спікера Володимира Литвина передав резиденції з балансу ДУС для обслуговування парламенту і далі Віктору Януковичу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Із "Межигір'я" приїжджали дізнатися, як роздоїти антилопу"

Рішення про передачу Межигір'я, за словами Ющенка, він не міг не підписати.

"Парламент ухвалив рішення, я на нього не міг впливати. Хоча й не був від нього в захваті. Там взагалі Тимошенко (лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко. - gazеta.ua) збиралася жити", - сказав Ющенко.

Віктор Ющенко зазначив, що жодного разу не бував у Межигір'ї після втечі Януковича до Росії. Резиденція "Межигір'я" стала символом корупції.

"Межигі́р'я" — колишня приватна резиденція Віктора Януковича в селі Нові Петрівці Вишгородського району Київської області. Це була урядова резиденція, поки її 2007 року не вивели у приватну власність. Державне управління справами за 100 тис. грн в рік орендувало у фірми "Танталіт" приміщення, облаштувавши його для офіційних зустрічей. 22 лютого 2014 року, після втечі Віктора Януковича з країни, "Самооборона Майдану" зайняла резиденцію. Її територія становила близько 130 га.
Зараз ви читаєте новину «Ющенко розповів, як "Межигір'я" опинилося в руках Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути