пʼятниця, 07 серпня 2009 09:04

Ющенко розкрив головні новації своєї Конституції

Ющенко розкрив головні новації своєї Конституції
Президент Віктор Ющенко переконаний, що політична нестабільність має бути подолана через внесення змін до Конституції.

Про це він заявив у прямому ефірі одеської ТРК "Глас", повідомляє прес-служба президента.

"Протистояння, яке ми спостерігаємо, в тому числі останніми роками - це є втрата елементарних балансів між гілками влади", - сказав Ющенко.

Президент нагадав, що півтора роки тому ініціював створення Національної конституційної комісії, яка напрацювала оновлений текст Основного закону.

Глава держави назвав його головні новації, зокрема - запровадження двопалатного парламенту, в якому будуть розведені політичні та адміністративні функції. Також має бути змінено спосіб формування уряду, який стане виключно парламентським.

При цьому право формувати уряд матиме політична сила, яка набрала найбільшу кількість голосів на виборах - і вона має зробити це протягом 10 днів.

Говорячи про процедуру внесення змін до Конституції, президент наголосив: суспільство має зрозуміти - воно є першим, хто зацікавлений у цих змінах.

"Українське суспільство повинно бути зацікавлене в тому, що ми говоримо про документ нашої стабільності завтра, а не чиєїсь стабільності. Мені б хотілося, щоб мою редакцію Конституції таким чином прочитали", - сказав Ющенко.

Українська правда

Зараз ви читаєте новину «Ющенко розкрив головні новації своєї Конституції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі