пʼятниця, 15 лютого 2008 15:29

Ющенко розкритикував роботу Фонду держмайна

Президент України Віктор Ющенко критикує роботу Фонду державного майна України.

"Це - оператор, це - не структура, яка визначає політику держави у сфері приватизації", - сказав він на засіданні Ради національної безпеки і оборони в п"ятницю в Києві.

Президент закликав РНБО звернути увагу на такі позиції, як управління державним майном, оренду держмайна, а також на питання дивідендів, які отримує держава від цих операцій.

За словами Ющенка, держава володіє сотнями мільярдів виробничих активів, за які отримує, за оцінками експертів, менше 1% коштів. "Виникає питання: для чого держава займається цим бізнесом? Якщо депозит в Ощадбанку, в Національному банку, в будь-якому іншому банку принесе разів у десять більше коштів", - відзначив він.

Президент підкреслив, що подібна ситуація "не є схемою активної участі держави у виробничих процесах".
Ющенко підкреслив, що в ситуації, що склалася, генеральний прокурор, правоохоронні органи повинні дати відповідь: "Як держава повинна підняти ефективність використання цих коштів", повідомляє Інтерфакс.
Зараз ви читаєте новину «Ющенко розкритикував роботу Фонду держмайна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі