середа, 15 жовтня 2008 16:56

Ющенко розкаже, як боротись з фінансовою кризою

Президент України Віктор Ющенко готовий представити на засіданні Ради безпеки в п"ятницю свій план нормалізації ситуації в Україні пов"язаної зі світовою фінансовою кризою і проситиме РНБО його підтримати.

Про це, як повідомили в прес-службі Глави держави, він заявив на прес-конференції в Запоріжжі.

Оцінюючи нинішні проблеми національного фінансового сектора, Президент у той же час констатував: дві третини з них викликано внутрішніми негараздами, зокрема популістською і непродуманою бюджетною політикою, основним недоліком якої була невідповідність витрат бюджету реальним економічним процесам. "Адекватність витрат до ВВП була порушена", - сказав Ющенко.

Він нагадав, що минулого тижня присвятив ряд зустрічей питанню подолання проблем у фінансовій сфері, а 13 жовтня відбулося позачергове засідання РНБО по цій темі. За словами Ющенка, після всіх цих обговорень у нього склалося враження, що уряд, НБУ і банківська система до цих пір не виробили загальної позиції з даного питання - хоча саме її наявність є ключовою для успішності антикризових заходів.

"Рано чи пізно нам треба сформувати єдиний план, який би формував довіру. Наше завдання - привести ключові національні інститути, які зобов"язані за своїми функціями виступити з єдиним планом боротьби з викликами, до його формування", - підкреслив Ющенко.

Президент виразив надію, що такий документ буде узгоджений сторонами і підкреслив - зі свого боку він докладе всі зусилля, щоб уряд став координуючим центром по його втіленню. На переконання Глави держави, одним з наріжних пунктів вказаного плану повинне стати ухвалення бездефіцитного бюджету на 2009 рік.

Нагадаємо, РНБО на своєму засіданні в пятницу,17 жовтня, планує розглянути питання впливу на економіку України світової фінансової кризи і комплексний план мінімізації його негативних наслідків.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко розкаже, як боротись з фінансовою кризою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі