вівторок, 14 жовтня 2008 07:51

Ющенко розігнав суд, який скасував вибори

Ющенко розігнав суд, який скасував вибори
Президент Віктор Ющенко своїм указом ліквідував Окружний адміністративний суд міста Києва, який нещодавно виніс ухвалу про призупинення указу президента про дострокові парламентські вибори.

Про це йдеться в указі Ющенка про "Питання мережі та кількісного складу суддів адміністративних судів України", розміщеному на його сайті.

Таке рішення Ющенко обґрунтовує пунктом 23 частини першої статті 106 Конституції та частинами першою - четвертою статті 20, частиною другої статті 21 закону про судоустрій.

Крім того, Ющенко постановляє утворити з 14 жовтня 2008 року:

Центральний окружний адміністративний суд міста Києва у кількості 37 суддів;

Лівобережний окружний адміністративний суд міста Києва у кількості 22 суддів.

Цей указ набирає чинності з дня опублікування.

Як відомо, БЮТ оскаржив в Окружному адміністративному суді Києва указ про дострокові парламентські вибори. Водночас секретаріат президента подав апеляцію на це рішення до Київського адміністративного апеляційного суду.

Засідання суду у понеділок супроводжувалося блокадами суддів з боку депутатів БЮТ, які, в свою чергу заявляли про тиск на суддів збоку озброєних співробітників СБУ.

У свою чергу керівник прес-служби СБУ Марина Остапенко в ефірі 5 каналу спростувала присутність озброєних людей з СБУ.

"Ці дві людини є представниками спец підрозділу "Альфа", який виконує функцію охорони керівника суду на його заяву про те, що депутати від БЮТ погрожували цьому судді застосуванням фізичної сили. Ці два представники СБУ є особистими охоронцями керівника суду і перебувають вони там без зброї", - сказала вона, пише Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко розігнав суд, який скасував вибори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі