середа, 12 листопада 2008 15:03

Ющенко: "Все, що має приставку "український", треба ставити на п"єдестал"

Ющенко: "Все, що має приставку "український", треба ставити на п"єдестал"

Президент Віктор Ющенко заявляє про необхідність підтримку національного виробника в умовах фінансової кризи.

"Перший принцип - преференція національного виробника", - сказав Ющенко під час загальнонаціональної антикризової наради, передає РБК-Україна.

За його словами, "все, що має приставку "український" повинно бути поставлено на п"єдестал".

Він також заявив про необхідність "підтримати експорт і приборкати імпорт".

"Держава має застосувати всі інструменти сприяння для тих, хто приносить валюту в країну. Використовувати дорогоцінні валютні резерви, аби фінансувати іноземного виробника, - це політика хибна. Ми здатні прожити без дорогих іноземних автомобілів, але нам треба врятувати національну економіку", - пояснив Президент.

Також він закликав скоротити "непродумані витрати".

Крім того, Ющенко закликав "не робити з кризи шоу". "Досить знімати з себе відповідальність… Нам потрібна чітка програма роботи, без популізму", - підкреслив глава держави.

Президент закликав також до соціальної відповідальності. "Ми підтримуватимемо соціальні стандарти, на рівні, на якому вони сьогодні закріплені. Все, що забиратиме інфляція, ми до відсотків компенсуватимемо", - заявив він.

Ющенко порадив працедавцям максимально утриматися від звільнень. "Хай це питання буде останнім арсеналом", - відзначив він.

Президент повідомив, що реалізація названих принципів повинна здійснюватися через конкретні інструменти. Вони викладені у проекті указу, що сформований за підсумками серії консультацій. Указ буде підписаний ближчим часом з урахуванням тих пропозицій, які будуть озвучені під час наради.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко: "Все, що має приставку "український", треба ставити на п"єдестал"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі