середа, 10 жовтня 2007 10:57

Ющенко: "Україна буде членом Євросоюзу, це лише питання часу"

Президент України Віктор Ющенко переконаний, що Україна буде членом Європейського Союзу.

Як повідомляє офіційне Інтернет-представництво Президента, про це Ющенкозаявив в інтерв"ю словацькій газеті "Правда" напередодні візиту до Словацької Республіки (візит запланований на 11 жовтня).

"Європейський Союз повинен зробити все для того, щоб кількість його партнерів збільшилася. Я маю на увазі не лише формальних членів", – зауважив Президент і висловив переконання, що "Україна буде членом ЄС, це лише питання часу".

В інтерв"ю окреслив своє бачення перспектив розвитку двосторонніх українсько-словацьких відносин. Він висловив переконання, що Україна може успішно співпрацювати зі Словаччиною, зокрема, в енергетичних проектах.

Також порушувалася тема виборів до Верховної Ради, які відбулися в Україні 30 вересня.

Ющенко наголосив, що тут має насамперед йтися про те, що ці вибори відбулися демократично, що є надзвичайно важливим кроком у контексті європейських перспектив нашої держави.

Говорячи про питання візового режиму між Україною та ЄС у світлі подальшого розширення Євросоюзу, Президент наголосив: "Хотілося б найменш болісно відчувати ряд регламентів і процедур, які існують не лише у візовому режимі, а й стосовно торгівлі, руху капіталу, послуг тощо".

Зараз ви читаєте новину «Ющенко: "Україна буде членом Євросоюзу, це лише питання часу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі