середа, 13 серпня 2008 08:04

Ющенко: "Незалежна Грузія є, незалежна Грузія вічно буде!"

Ющенко: "Незалежна Грузія є, незалежна Грузія вічно буде!"
Президент України Віктор Ющенко звернувся з теплими словами вітання до грузинського народу під час виступу на центральній площі грузинської столиці, пише сайт президента України.

Глава держави наголосив, що Грузія завжди буде другом України. "Сьогодні, тут, у самі тяжкі часи для Грузії ми говоримо, що ви маєте право на свободу, право на незалежність. Ми проїхали ці тисячі кілометрів, щоб продемонструвати грузинському непокірному народу саме святе почуття - це почуття солідарності. Це почуття того, що наше серце належить вам", - сказав Президент України.

Перериваючи овації мітингуючих Віктор Ющенко підкреслив: "Ви ніколи не будете одні!... Ми приїхали підтвердити вашу суверенність, вашу незалежність, вашу територіальну цілісність. Це є нашими цінностями... Незалежна Грузія є, незалежна Грузія вічно буде!", - пообіцяв Глава української держави.

Також у Тбілісі виступили Президент Естонії Томас Ільвес, Президент Литви Валдас Адамкус, Президент Польщі Лєх Качинський та Прем"єр-міністр Латвії Івар Годманіс.

Після виступів лідерів демократичних країн прозвучав державний гімн Грузії.

На час промови на майдані в Тбілісі за приблизними оцінками перебувало близько 200 тисяч людей.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко: "Незалежна Грузія є, незалежна Грузія вічно буде!"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі