пʼятниця, 01 лютого 2008 11:48

Ющенко: "Ми матимемо цікаві переговори з Росією"

Ющенко: "Ми матимемо цікаві переговори з Росією"
Президент України Віктор Ющенко має намір використати майбутній вступ України до Світової організації торгівлі (СОТ) для зміцнення українських позицій у торговельних суперечках із Росією.

Про це він заявив 31 січня в інтерв"ю агентству "Франс-Прес".

"Через бажання Росії приєднатися до СОТ, ми матимемо цікаві переговори щодо "антидемпінгових заходів" та інших "обмежень", накладених Москвою на український експорт", - йдеться у інтерв"ю.

За словами Ющенка, Україна має річний дефіцит понад 6 млрд дол. у своїй торгівлі з Росією, "з якого половина, за даними експертів, спричинена цими обмеженнями".

Головними темами інтерв"ю Президента України інформаційному агентству "Франс-Прес" (Франція) були вступ України до СОТ, євроатлантична інтеграція держави та перспективи приєднання до Плану дій щодо членства в НАТО, ситуація в парламенті, українсько-російські відносини, питання газового ринку.

"Франс-Прес" (agence France-Presse) засноване у 1835 році, воно одне з найпотужніших інформагентств світу, яке цілодобово передає новини.

AFP пропонує новини з 165 країн і веде ефір з п`яти регіональних центрів.

Новини видаються шістьма головними мовами: французькою, англійською, німецькою, іспанською, португальською та арабською. Серед читачів агентства – провідні медіа-організації світу, уряди країн, фінансові корпорації, міжнародні компанії.

В агентстві працює понад 3 000 журналістів по всьому світу, пише УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко: "Ми матимемо цікаві переговори з Росією"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі