середа, 05 грудня 2007 10:57

Ющенко: "Арсенію Петровичу, з Богом!"

Ющенко: "Арсенію Петровичу, з Богом!"
Президент України Віктор Ющенко вважає, що новообраний голова Верховної Ради Арсеній Яценюк зможе відновити довіру до законодавчого органу влади.

"Я упевнений, що Арсеній Петрович буде тим талановитим спікером українського парламенту, який кожною фіброю відчуває, що він є спікером всього парламенту, а не тільки більшості або якихось політичних сил. Відтепер парламент повинен стати стабілізуючим політичним органом в Україні", - заявив він на нараді з питань місцевого самоврядування в середу в Києві.

Ющенко назвав обрання Яценюка головою парламенту винятковою політичною подією для вирішення головного питання - забезпечення стабільності в Україні.

Президент висловив переконання, що сьогодні на усіх щаблях влади і громадськість в цілому усвідомлюють важливість подолання політичної кризи.

"Якщо країна не впорається з викликом політичної дестабілізації, у нас будуть забрані ключові елементи нашого прогресу. Політична нестабільність відкидає українські можливості", - сказав він.

Ющенко висловив упевненість, що настає етап політичної стабільності.

"Я сподіваюсь, що сьогодні український парламент з новими зусиллями, з новим складом, більшістю, з амбіціями береться за виконання надзвичайно благородних речей. Я бажаю Арсенію Петровичу всіляких гараздів і успіхів у цій надзвичайно складній роботі", - сказав президент.

Він попросив керівників органів місцевого самоврядування надати всіляку допомогу новому голові парламенту.

При цьому глава держави підкреслив, що йдеться не про персоналії, про конкретні політичні сили. За його словами, йдеться про повернення поваги до найвищого законодавчого органу і сил, які його представляють.

"І ми надіємось, що це перший крок до радикальних змін в нашій країні, тому, Арсенію Петровичу, з Богом!", - наголосив Ющенко.

Як повідомлялося, увечері у вівторок депутати коаліції 227 голосами вибрали Яценюка спікером Верховної Ради, повідомляє УНІАН.
Зараз ви читаєте новину «Ющенко: "Арсенію Петровичу, з Богом!"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі