понеділок, 04 лютого 2008 19:33

Ющенко: "Якщо комусь не подобається, це їхня справа"

Президент України Віктор Ющенко сподівається, що до вівторка, 5 лютого, парламентським силам вдасться погодити проект постанови щодо інтеграції України у НАТО.

В інтерв"ю журналістам Президент зауважив, що сьогодні під час зустрічі з керівниками фракцій Верховної Ради пропонувалося ухвалити проект постанови, яка складається з двох пунктів.

У першому пункті проекту пропонувалося зазначити, що політичні сили і надалі діятимуть у рамках закону про основи національної безпеки і оборони. При цьому В.Ющенко зауважив, що саме у рамках цього закону і діяли підписанти листа до керівництва Альянсу, у тому числі і прем"єр-міністр Юлія Тимошенко, підпис якої, на думку Президента, був ключовим.

В.Ющенко назвав цей лист логічним продовженням закону, ухваленого Верховною Радою. "А якщо це комусь не подобається, це їхня справа", - підкреслив Президент.

Другим пунктом, на думку В.Ющенка, було б доцільно у проекті постанови записати, що питання безпосереднього вступу України до НАТО розглядатиметься лише після того, як Україна повністю виконає План щодо членства і проведе референдум щодо вступу України у Північноатлантичний Альянс. При цьому В.Ющенко зауважив, що на ці процедури "підуть роки".

Президент повідомив, що годину розмовляв з лідерами провідних парламентських фракцій і зрозумів, що поки що вони не дійшли порозуміння з цього питання.

"Я сподіваюсь, що за час, який залишився до ранкового засідання (парламенту), порозуміння знайдеться", - сказав В.Ющенко, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко: "Якщо комусь не подобається, це їхня справа"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі