понеділок, 08 жовтня 2007 14:15

Ющенко провів Януковичу інструктаж щодо газових переговорів

Ющенко провів Януковичу інструктаж щодо газових переговорів
Прем"єр-міністр України Віктор Янукович, який у вівторок, 9 жовтня, має намір відвідати Москву з робочим візитом, отримав директиви президента щодо "газової теми".

Про це повідомив заступник глави секретаріату президента Олександр Чалий на брифінгу в понеділок в Києві.

"З газового питання йому (Януковичу - ГПУ) сформульовані позиції України", - сказав він.

Чалий підкреслив, що в цьому питанні не треба проявляти емоцій і "не треба реагувати на заяви, які, можливо, провокують Україну".

Замглави президентського секретаріату підкреслив, що існують корпоративні домовленості, які має виконувати уряд України. А українська держава, за словами Чалого, також зацікавлена, щоб ці домовленості виконувалися з боку Росії.

"З боку президента і з боку уряду України ніяких різких кроків в цьому питанні не буде", - зауваживЧалый. Він ще раз підкреслив, що державного боргу Україна перед "Газпромом" не має. В той же час він відзначив, що уточнюється питання відносно боргу корпоративних суб"єктів - "Росукренерго" і "Укргазенерго".

Як очікується, у вівторок Віктор Янукович планує відвідати з робочим візитом РФ і провести переговори з главою російського уряду Віктором Зубковим. Раніше Янукович повідомляв, що має намір особисто провести переговори з газового питання в Москві.

В понеділок в Москві знаходиться міністр палива і енергетики України Юрій Бойко, повідомляє ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА
Зараз ви читаєте новину «Ющенко провів Януковичу інструктаж щодо газових переговорів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі