середа, 05 березня 2008 11:39

Ющенко пропонує скасувати святковий день

Президент України Віктор Ющенко пропонує скасувати святковий день 2 травня і запровадити нове державне свято – День соборності України, який відзначатиметься 22 січня.

Як зазначено на офіційному сайті ВР, відповідний президентський проект закону "Про внесення змін до статті 73 Кодексу законів про працю України" зареєстрований у парламенті 4 березня.

У пояснювальній записці до законопроекту зазначається, що 22 січня 2009 року Україна відзначатиме 90-ту річницю проголошення Акта злуки - об`єднання двох українських державних утворень – Української Народної Республіки і Західно-Української Народної Республіки в єдину соборну державу. "Це була знакова та надзвичайно важлива подія в історії України, яка засвідчила незнищенність прагнення українців, які раніше проживали у складі різних держав, до створення власної соборної держави, здатність українських регіональних еліт об"єднуватися навколо цієї ідеї", - наголошується в документі.

"Щодо вилучення із переліку державних свят (неробочих днів) Свята весни і праці (2 травня), то, як засвідчує досвід переважної більшості країн Європи, республік колишнього Радянського Союзу, загальноприйнятним є відзначення лише Дня 1 травня (День праці, День солідарності трудящих, Свято праці, День трудящих тощо)", - зазначається в документі, пише УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко пропонує скасувати святковий день». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі