вівторок, 26 червня 2007 12:44

Ющенко пропонує правила для регулювання російського газового краника

Україна відзначає необхідність формування загальноєвропейської енергетичної політики.

Про це заявив Президент України Віктор Ющенко на десятій щорічній стамбульській конференції "Схід зустрічає Захід: нові кордони енергетичної безпеки".

Президент підкреслив, що сьогодні існує ключова проблема, яка полягає в спробах монополізації експортних і транзитних потоків енергоносіїв.

За його словами, всі неодноразово були свідками, як таким або іншим чином енергетичні важелі використовуються як засіб тиску. "Це небажана і дуже небезпечна тенденція. Упевнений, що відповідь повинна бути раціональною", - сказав Ющенко, додавши, що саме тому Україна належить до числа ініціаторів вироблення загальноєвропейської енергетичної політики, що однаковою мірою задовольнить права і інтереси країн, які добувають і виробляють енергетичні ресурси, країн-транзитерів і країн-споживачів.

"Правила повинні бути єдиними і справедливими, тоді вони стануть непорушними для всіх сторін цього процесу", - підкреслив Ющенко, передає УНІАН.
Зараз ви читаєте новину «Ющенко пропонує правила для регулювання російського газового краника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі