четвер, 07 лютого 2008 11:19

Ющенко пропонує підняти прохідний бар"єр для виборчих блоків

Ющенко пропонує підняти прохідний бар"єр для виборчих блоків
Президент України Віктор Ющенко пропонує підняти до 5% бар"єр для виборчих блоків, які складаються не більше ніж з трьох партій, йдеться в проекті послання глави держави до Верховної Ради, пише КоммерсантЪ-Украина.

Як відзначає видання в матеріалі під назвою "Штандартне положення", підготовкою експертної доповіді документа традиційно займається Національний інститут стратегічних досліджень, діяльністю якого займається Секретаріат Президента.

Як пише видання, в новій доповіді перший розділ присвячений внутрішньополітичним питанням. Зокрема, Ющенко пропонує ввести диференційований виборчий бар"єр для політичних партій і блоків.

"Доцільно залишити бар"єр 3% для політичних партій і підняти до 5% бар"єр для виборчих блоків, які складаються не більше ніж з трьох партій, з подальшим збільшенням бар"єру на 1% за кожну подальшу партію в блоці", йдеться у проекті послання.

Тим часом, якби дострокові парламентські вибори 2007 року проводилися за такою процедурою, у ВР не потрапив би блок Литвина (результат 3,96% при бар"єрі 5%). Найвищий бар"єр - 11% - довелося б долати блоку "Наша Україна-народная самооборона", що складається з дев"яти партій (на виборах НУ-НС отримав 14,15% голосів виборців).


За матеріалами: "КоммерсантЪ-Украина".

Зараз ви читаєте новину «Ющенко пропонує підняти прохідний бар"єр для виборчих блоків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі