Ексклюзиви
середа, 06 серпня 2008 20:43

Ющенко продовжує їздити постраждалими від повені регіонами

Президент Віктор Ющенко має намір внести до Верховної Ради у вересні законопроект, що передбачає фінансування протипаводкових програм у західних регіонах України.

"Перше, що я внесу до Верховної Ради у вересні - це фінансування всіх протипаводкових програм у західних регіонах, щоб ми, починаючи з осені цього року, протягом двох років закрили програму "Тиса" і поставили крапку в цьому питанні", - сказав він на зустрічі з жителями міста Могилів-Подільського Вінницької області в середу.

Водночас Ющенко пропонує на засіданні Ради нацбезпеки і оборони на початку вересня обговорити весь комплекс питань, пов"язаних з повінню в західних областях.

"Через 30 днів я проведу засідання РНБО, де всі питання, пов"язані з наслідками стихійного лиха, будуть сформульовані в окреме рішення", - сказав він.

За словами президента, на цьому засіданні також буде дана оцінка дій влади з ліквідації наслідків стихії.

Крім того, Ющенко зазначив, що він доручив генеральному прокурору Олександру Медведьку здійснити масштабну перевірку роботи кожного лісгоспу в західних регіонах і зробити з цього питання окрему доповідь на засіданні РНБО.

"Я не буду приховувати того, що буду порушувати питання на РНБО - ухвалити рішення про заборону промислової вирубки лісу в цих регіонах", - сказав він.

На думку Ющенка, у західних регіонах необхідно перейти на режим санітарної вирубки лісу.

Президент зазначив, що доручив прем"єру Юлії Тимошенко протягом серпня детально проаналізувати дане питання.

Він також вважає, що дане питання знаходиться в компетенції Державного комітету лісового господарства, керівництво якого повинно запропонувати нову програму реформування галузі.

У поїздці по Вінницькій області Ющенко веде автомобіль самостійно, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко продовжує їздити постраждалими від повені регіонами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути