четвер, 24 січня 2008 20:49

Ющенко про зону вільної торгівлі з Росією

Український президент Віктор Ющенко висловлює жаль, що угода про зону вільної торгівлі між Україною і Росією досі не ратифікована Держдумою Російської Федерації.

"Я жалкую про те, що в контексті українсько-російських відносин договір про зону вільної торгівлі, який був підписаний і Росією і Україною в 1993 році, до сьогодні не ратифікований Держдумою", - сказав Ющенко на прес-конференції в Давосі у четвер.

На його думку, ратифікація цього договору була б "кращою відповіддю щодо оптимізації двосторонніх торговельно-економічних відносин".

Ющенко також висловив сподівання, що найближчим часом Україна і Росія переглянуть графік вирішення питання щодо вилучення окремих груп товарів.

Ющенко нагадав, що на сьогодні існує графік вирішення проблемних питань, що стосуються обмежень і вилучень окремих груп товарів. Зокрема, зазначив він, планувалося, що питання, що стосується цукру, буде вирішено в 2011 році, тютюну і спирту – в 2009-2010 роках.

"Я думаю, що ми разом із Російською Федерацією сядемо за ці переговори, переглянемо цей графік, оптимізуємо його", - сказав президент, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко про зону вільної торгівлі з Росією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі