вівторок, 08 липня 2008 21:27

Ющенко про співпрацю з ЄС: "Україна потребує рівних правил гри"

Президент Віктор Ющенко наголошує, що немає альтернативи для євроінтеграційної політики України, а Європейський Союз лише виграє від надання Україні повноцінного членства в ЄС. Про це Ющенко заявив в інтерв"ю австрійському виданню "Der Standart", повідомляє прес-служба президента.

"Україна від розширення не потребує додаткового ресурсу ЄС, вона потребує рівних правил гри", - сказав Президент.

За його оцінкою, протягом останніх років у політиці європейської інтеграції Україна досягла значно більше, ніж за усі попередні роки її незалежності.

Прикладами тіснішої євроінтеграції Ющенко назвав участь України у створенні єдиного енергетичного ринку, підготовку до ЄВРО-2012, скасування віз для в"їзду в Україну громадянам держав ЄС, вступ до СОТ та старт переговорів про створення зони вільної торгівлі з Євросоюзом.

Він також прокоментував політику євроатлантичної інтеграції, яку охарактеризував як спосіб збереження територіальної цілісності і суверенітету України.

Ющенко також розповів про хід слідства у справі щодо його отруєння та відповів на запитання про стан свого здоров"я.

Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко про співпрацю з ЄС: "Україна потребує рівних правил гри"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі