пʼятниця, 22 лютого 2008 11:24

Ющенко про розрахунок за газ і особисті цілі Тимошенко

Ющенко про розрахунок за газ і особисті цілі Тимошенко
Президент Віктор Ющенко назвав ненормальним те, що Україна не оплачує постачання газу з Росії.

"Чотири місяці не проводяться розрахунки, чотири найхолодніших, зимових місяці. Які для цього підстави? Хіба це нормально? Я дав слово президентові Росії. Для мене як для президента ця ситуація принизлива, тому що, якщо чесно, ця проблема виїденого яйця не варта", - сказав Ющенко в інтерв"ю газеті "Время новостей".

Відповідаючи на питання, чи існує загроза того, що прем"єр Юлія Тимошенко переслідує власні цілі в газових питаннях, президент України заявив: "Знаєте, мене мало цікавить, хто з яких українських політиків переслідує власні цілі. Я просто хочу сказати, що президент повинен бути поза цим. Адже за цим стоїть ціла система не тільки непотрібних загострень, але і втрата репутації, яка формується дуже важко, повірте мені".

"І, може, з часом не так важливо, хто там був прем"єром або президентом, який не зумів утримати міжнародне реноме України, особливо чутливе в енергетичних аспектах. За цими показниками вимірюються не тільки наші відносини з "Газпромом", але і наші відносини з Європою", - відзначив Ющенко.

Ситуація, коли Київ не платить за російський газ, за його словами, "заслуговує самої негативної оцінки".

"Що може бути відповіддю на таку непослідовну поведінку? Я відверто скажу: вектор ухвалюваних рішень може бути дуже широкий. І це вже стосується питань безпеки країни, ритмічного постачання ресурсами, успішної роботи нашої економіки і інших речей, які, можливо, відносяться вже не до прикладної частини наших відносин, а до морально-етичної їх сторони", - сказав президент України.

Він також заявив, що "для України відношення з Росією дійсно є стратегічними, і будь-який український президент, знаходячись тут, в Москві, виходитиме з цього, прагнучи повною мірою реалізувати наш двосторонній потенціал", повідомляє Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко про розрахунок за газ і особисті цілі Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі