четвер, 22 листопада 2007 12:22

Ющенко про політичну стабільність і приватні інтереси

Ющенко про політичну стабільність і приватні інтереси
Президент Віктор Ющенко бачить "пріоритетом номер 1" для новообраного парламенту "формування" політичної стабільності.

"Це аксіома, яка повинна бути винесена з історії попередніх років і повинна бути досягнута конфігурація, яка давала б нації стабільність, це обов"язок будь-якого депутата, будь-якої фракції. Усі на виборах говорили не про громадянську війну, не про самознищення, або взаємне знищення, усі говорили про те, що приносять спокій, стабільність і перспективу", - сказав він в ексклюзивному інтерв"ю "Інтерфакс-Україна".

Безумовно, вважає Ющенко, "кращою відповіддю на це буде формування демократичної більшості".

Однак, відзначає він, "ця відповідь не є самодостатньою. Для того, щоб ця більшість була ефективною, необхідно третє - конструктивні відносини між більшістю і меншістю".

"Якщо ці відносини будуть будуватися як у попередні роки, як ворогів, а не представників однієї нації, не представників партій країни, що мріють про добро для народу і країни, я буду розчарований, тому що це неправильна відповідь на уроки, які ми повинні винести з учорашнього дня", - сказав президент.

На його думку, перешкодою номер один у формуванні політичної стабільності будуть корпоративні і приватні інтереси.

"Але я сподіваюсь, що наступний час буде дуже потрібним для того, щоб провести взаємні консультації між ключовими гравцями парламенту і визначити пріоритети", - сказав президент.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко про політичну стабільність і приватні інтереси». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі