пʼятниця, 07 вересня 2007 16:43

Ющенко призупинив ще дві постанови Кабміну

Президент Віктор Ющенко призупинив дію постанови Кабінету міністрів про порядок проведення у 2007 році аукціонів з продажу спеціальних дозволів на користування надрами.

В указі президента, що оприлюднено на сайті президента, відзначається, що відповідно до порядку аукціон проводиться з числа допущених до участі в ньому претендентів.

Так, переможець аукціону має здійснити протягом 30 календарних днів після його проведення розрахунки за придбаний на аукціоні дозвіл шляхом внесення коштів на спеціальний реєстраційний рахунок організатора аукціону, йдеться в постанові.

"Разом із цим порядок встановлює, що в разі якщо переможець аукціону не внесе всієї належної до сплати суми в 30-денний строк, він втрачає право на отримання дозволу, а переможцем аукціону оголошується наступний покупець, який запропонував найбільшу ціну", - додається в тексті.

На думку президента, "такий механізм створює можливість для зловживань, зокрема, недоброчесної змови двох або більше покупців для придбання на аукціоні дозволу за значно меншою, ніж реальна вартість, ціною, не забезпечує реальної конкуренції покупців".

"Відтак, зазначена постанова Кабінету міністрів не відповідає статті 42 Конституції, за якою держава забезпечує захист конкуренції, недобросовісна конкуренція не допускається", - додає президент.

Крім того, Ющенко призупинив дію постанови Кабміну щодо здійснення держконтролю за дотриманням порядку складання загальних списків виборців, крім її 9 пункту.

Зазначеною постановою Кабмін дав низку доручень Міністерству внутрішніх справ, Міністерству закордонних справ та Міністерству юстиції щодо здійснення держконтролю за дотриманням порядку складання загальних списків виборців

Також було дано відповідні доручення Держдепартаменту з питань виконання покарань, іншим центральним та місцевим органам виконавчої влади.

Ющенко звертає увагу, що під час позачергових виборів "законом про вибори народних депутатів передбачено складання лише списків виборців на виборчих дільницях та взагалі не передбачено складання загальних списків виборців".

"Таким чином, постановою Кабінету міністрів визначено заходи щодо здійснення державного контролю за непередбаченою та нездійснюваною процедурою виборчого процесу", - наголошує президент.

Тому, за його словами, зазначена постанова суперечить закону про вибори народних депутатів і не відповідає Конституції.

Окрім зазначених указів на сайті глави держави оприлюднено відповідні подання президента до Конституційного Суду.



Зараз ви читаєте новину «Ющенко призупинив ще дві постанови Кабміну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі