четвер, 12 липня 2007 11:50

Ющенко призупинив рішення Кабміну, яке дискримінує області

Президент Віктор Ющенко призупинив дію постанови Кабінету Міністрів, якою передбачено розподілити серед областей 70 млн гривень державного бюджету пропорційно до їх населення для реконструкції й розвитку систем водовідводу й водопостачання.

Про це сказано в указі президента від 11 липня.

Ця постанова прийнята Кабміном 14 березня.

Ющенко вважає такий розподіл грошей несправедливим.

"Це обмежує права населення більшості областей України, які одержать із державного бюджету України на відповідні цілі менше коштів з розрахунку на одну людину, ніж Донецька, Луганська й Харківська", - сказано в указі.

Президент бачить у цьому невідповідність Конституції, яка встановлює, що не може бути ніяких привілеїв або обмежень за місцем проживання.

Ющенко також вказує на те, що за Конституцією бюджетна система будується на принципах справедливого й неупередженого розподілу благ між громадянами й територіальними громадами.

Крім того, стаття 132 Конституції визначає збалансованість і соціально-економічний розвиток регіонів одним із принципів територіального устрою України.

Ющенко вважає, що своєю постановою Кабмін порушив Конституцію, яка зобов"язує органи влади керуватися її положеннями й приймати рішення на її основі.

У зв"язку із цим Ющенко передав свої аргументи в Конституційний Суд і просить його оцінити конституційність цієї постанови Кабміну.

У квітні Ющенко писав прем"єр-міністрові Віктору Януковичу про те, що спосіб розрахунку грошей для регіонів за цією постановою потрібно змінити, тому що він дискримінує області, пишуть Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко призупинив рішення Кабміну, яке дискримінує області». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі