вівторок, 15 квітня 2008 15:59

Ющенко призупинив приватизацію Одеського припортового заводу

Президент України Віктор Ющенко призупинив дію розпорядження Кабінету Міністрів від 11 лютого 2008 р. N261-р "Про затвердження Умов проведення конкурсу з продажу пакета акцій ВАТ "Одеський припортовий завод". Відповідний указ, датований 15 квітня, опублікований на сайті Глави держави.

"За відсутності державної програми приватизації, адекватної сучасному рівню розвитку суспільних відносин, приватизація відкритого акціонерного товариства "Одеський припортовий завод" - підприємства, що має стратегічне значення для економіки і безпеки держави, не відповідає інтересам національної безпеки у сфері приватизації.

Відтак, зазначене розпорядження Кабінету Міністрів України не відповідає Конституції України, зокрема статті 17, згідно з якою гарантування економічної безпеки держави є однією з її найважливіших функцій.

Крім того, розпорядження від 11 лютого 2008 року N261-р прийняте Кабінетом Міністрів України всупереч вимозі пункту 5 статті 116 Конституції України, що зобов"язує його здійснювати управління об"єктами державної власності відповідно до закону. Законами, що визначають правові основи управління об"єктами державної власності, є Закони України "Про управління об"єктами державної власності" та "Про приватизацію державного майна", які обмежують повноваження Кабінету Міністрів України стосовно умов приватизації об"єктів державної власності, що мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави, лише погодженням таких умов", - зазначається в указі.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко призупинив приватизацію Одеського припортового заводу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі