понеділок, 14 квітня 2008 07:58

Ющенко пояснив, як Тимошенко спровокувала інфляцію

Ющенко пояснив, як Тимошенко спровокувала інфляцію
Президент Віктор Ющенко вважає причиною зростання інфляції збільшення видатків уряду. "Видатки уряду та інфляція - це кореляційна залежність", - заявив Ющенко в інтерв"ю телеканалу ICTV у неділю ввечері.

За словами президента, в інфляції, як правило, є дві причини: "або дуже багато грошей випущено за рік, або дуже мало товару".

Ющенко підкреслив, що Національний банк "робив все, щоб подавити пропозицію грошей".

"Але відповідь Нацбанку ніколи не є самодостатньою. Він може працювати з епізодами, які виходять з тенденцій, але він не може працювати проти тенденцій. Чому ж тоді виникає тенденція, з якою Нацбанк один у полі воїн?", - сказав Ющенко.

"Який інститут приносить найбільше видатків грошей? Це є уряд самому в широкому розумінні - від місцевих адміністрацій, органів самоврядування і закінчуючи центральним урядом", - підкреслив він.

"Для України хліб – все одно, що для Росії нафта і газ"

Він також наголосив, що чіплятися за зовнішні причини зростання інфляції – це "дурниці", оскільки Україна виробляє майже всі продукти, які споживає.

За словами президента, для боротьби з інфляцією потрібне проведення ефективних економічних реформ.

Ющенко наголосив, що ціна на хліб зараз зростає більше, ніж на енергоносії. "Для України хліб – все одно, що для Росії нафта і газ", - зазначив він.

За словами Ющенка, "це те, про що ми довго мріяли". Він підкреслив, що Україна має унікальний шанс у зв"язку з цією ситуацією.

Він також закликав змінити політику щодо підтримки національного виробника.

Українська правда

Зараз ви читаєте новину «Ющенко пояснив, як Тимошенко спровокувала інфляцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі