четвер, 24 липня 2008 14:05

Ющенко пояснив, чому взявся за російські кораблі

Ющенко пояснив, чому взявся за російські кораблі
Президент ВікторЮщенко переконаний, що питання виведення чорноморського флоту має бути вирішено заздалегідь.

Про це заявив президент на прес-конференції у четвер, коментуючи законопроект про виведення ЧФ з України, внесений українським МЗС до парламенту.

Щоб дати більш ґрунтовну відповідь, я хотів би почати з того, що 28 травня 1997 року була підписана угода на перебування ЧФ на території України, на 20 років. Мені здається, що цей крок російська сторона повинна сприймати як жест унікально доброї волі української держави", - зазначив Ющенко.

Президент нагадав, що згідно з конституцією в Україні не повинна розміщуватись нічия іноземна військова база.

"Передислокація флоту – це не питання одного дня, йдеться не лише про більше сотні плаваючих засобів, а й інфраструктури. Тому треба заздалегідь мати багато часу", - зазначив він.

Ющенко закликав чесно пройти цей чутливий "момент", попередивши, що "всякі маневри є непродуманими, безперспективними і працюють проти державних інтересів".

"На мій погляд, тема започаткування переговорів про виведення ЧФ з України повинна стати на порядок денний наших відносин. Ми це питання повинні почати обговорювати", - зазначив президент, повідомляє Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко пояснив, чому взявся за російські кораблі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі