четвер, 12 лютого 2009 15:07

Ющенко пояснив, чому Тимошенко не домовилася з МВФ

Ющенко пояснив, чому Тимошенко не домовилася з МВФ
Президент Віктор Ющенко стурбований відсутністю взаєморозуміння між Кабінетом Міністрів і місією Міжнародного валютного фонду.

Про це сказано в повідомленні прес-служби Президента.

В інтерв"ю журналу "Кореспондент" Президент зазначив, що місія МВФ не знайшла спільної точки зору з урядом у питаннях макроекономіки, бюджету й антикризових дій.

"Проблема одна - світ не визнає намальовані в рожевих тонах параметри економіки... місія (МВФ) просто не бачить готовності діяти", - вважає Ющенко.

На його думку, замість реальних дій Кабмін просить Росію про кредит.

Світ не визнає намальовані в рожевих тонах параметри економіки

Він висловив жаль з приводу того, що місія МВФ залишила Україну.

"Не відбулося те результативне спілкування, яке мало було бути між урядом України й місією", - шкодує Президент.

Ющенко впевнений, що уряд має негайно переглянути свою економічну стратегію, державний бюджет, параметри його дефіциту й зробити головний фінансовий документ країни більш реалістичним.

Нагадаємо, що Міжнародний валютний фонд відклав на невизначений термін питання про виділення Україні другого траншу кредиту. "Скорочення економічної активності, яке виявилося гострішим, ніж очікувалося, вимагає корекції економічної політики", - говорилося в прес-релізі місії.

"Був досягнутий значний прогрес в обговоренні питань фіскальної, монетарної і валютно-курсової політики, - говориться в заяві. - Але декілька питань залишаються відкритими". Для їх вирішення місія, що працювала в Києві з 21 січня, готова "найближчими тижнями продовжити дискусії з представниками влади України".

Прем"єр-міністр Юлія Тимошенко впевнена, що Міжнародний валютний фонд надасть Україні другий транш позики.

5 листопада 2008 року МВФ ухвалив рішення щодо виділення Україні кредиту stand by на суму близько 16,4 млрд. доларів для подолання проблем в економіці.

10 листопада 2008 року МВФ виділив Україні перший транш кредиту stand by в обсязі 4,5 млрд. доларів.


За матеріалами: Українські новини, Кореспондент.
Зараз ви читаєте новину «Ющенко пояснив, чому Тимошенко не домовилася з МВФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі